Previous (left) Next (right)

Affiche tentoonstelling

SNS Historisch Centrum

 Contact            Disclaimer             Facebook             Youtube

Contact disclaimer

Expositie en heruitgave Rie Cramer doen Adema gloeien.

door Pieter Steenbergen. donderdag 25 oktober 2007  de Stentor ©2007 Wegener Nieuwsmedia


KAMPEN - Met de expositie 'Rie Cramer', te zien in het Walkate Archief, komt een lang gekoesterde wens van Cor Adema in vervulling.

Gisteren vond de opening plaats en bij die gelegenheid werd ook een heruitgave van het boek 'Sprookjes uit de oude doos' gepresenteerd. Een bundel vol klassieke sprookjes als Roodkapje, Assepoester, Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje en Hans en Grietje. Van de eerste uitgave bestaan slechts twee exemplaren, waarvan Adema één in zijn bezit heeft (het andere exemplaar ligt in de bibliotheek van Amsterdam). Het oude en uit elkaar gevallen boek is één van de pronkstukken van de expositie. "Het wordt weer eerder donker, de tijd om sprookjes te vertellen is weer aangebroken", mijmert Adema met de eerste heruitgave van 'Sprookjes uit de oude doos' in zijn hand. "Vooral haar illustraties maken indruk: verzorgd en realistisch waardoor je je er als kind in herkend. De verhalen hebben een krachtige boodschap: het goede overwint altijd het kwade."


donderdag 18 oktober 2007  de Stentor ©2007 Wegener Nieuwsmedia


KAMPEN - Van 24 oktober tot en met 15 december organiseert het Frans Walkate archief een tentoonstelling met tekeningen en aquarellen van illustrator Rie Cramer.

Rondom deze tentoonstelling organiseert uitgeverij Callenbach een kleur- en schrijfwedstrijd. CultuurZIEN biedt bij de tentoonstelling twee workshops aan. De prijsuitreiking van de kleur- en schrijfwedstrijd is op woensdagmiddag 21 november.


Kinderactiviteiten bij tentoonstelling Cramer.