Previous (left) Next (right)

Affiche tentoonstelling

SNS Historisch Centrum

 Contact            Disclaimer             Facebook             Youtube

Contact disclaimer

Kampen - Eilat door kunstenaarsogen

KAMPEN - EILAT 2010 Door de ogen van 11 kunstenaars

29 april tot en met  27 mei 2010


In het kader van een culturele uitwisseling tussen Kampen en Eilat bezochten Kamper  kunstenaars Eilat, de elf deelnemende Kamper kunstenaars tonen hun indrukken van deze reis aan het publiek. De tentoonstelling bestaat uit foto’s, documentatie en beeldend werk (twee- en driedimensionaal) dat tijdens de reis is ontstaan, of naar aanleiding daarvan is vervaardigd.

Tom Kuper - Gonny van der Weerd - Carin Westendorp   Susanne Wolf - Geraart Westerink - Irma Horstman  Gertjan Prins - Martin Jan van Santen - Wim Visser Jan Brokkelkamp - Henrie Vogel.Donderdag  6 mei  2010     © brugmedia.nl


KAMPEN - In het Frans Walkate Archief werd afgelopen donderdag de tentoonstelling 'Kampen-Eilat 2010 door de ogen van elf kunstenaars' geopend. In het kader van een culturele uitwisseling tussen Kampen en Eilat bezochten Kamper kunstenaars Eilat. De elf deelnemende Kamper kunstenaars tonen hun indrukken van deze reis aan het publiek.

De tentoonstelling bestaat uit foto's, documentatie en beeldend werk (twee- en driedimensionaal) dat tij­dens de reis is ontstaan, of naar aan­leiding daarvan is vervaardigd. "Sa­menwerkende kunstenaars zijn net zo zeldzaam als bloemkoolstronken in de woestijn", zo sprak kunsthisto­ricus Geraart Westerink het publiek toe over de uitwisseling tussen Israë­lische en Kamperse kunstenaars in Ei-

lat. Burgemeester Bort Koelewijn was uitgenodigd om de tentoonstelling van de elf kunstenaars te openen en roemde de gastvrijheid van de Isra­ëlieten. Om de tentoonstelling sym­bolisch te openen, stopte Koelewijn een op papier geschreven wens in 'de klaagmuur', een van de kunstwerken die in het Frans Walkate Archief staat. Een wens die, volgens gebruik, niet openbaar gemaakt mocht worden.

Donderdag  25 februari  2010     de Stentor ©2010 Wegener Nieuwsmedia


PARTNERSTAD

Elf Kamper kunstenaars brengen van 17 tot en met 25 maart een werkbezoek aan partnerstad Eilat. In Israël worden met plaatselijke kunstenaars diverse workshops ge­houden. Het artistieke resultaat van de reis zal vanaf 29 april enkele weken te zien zijn in het Frans Walkate Archief. Aan het eind van het jaar is er een tegenbezoek van een groep kunstenaars uit Eilat.

Kamper kunstenaars reizen naar Eilat