Previous (left) Next (right)

Affiche tentoonstelling

SNS Historisch Centrum

 Contact            Disclaimer             Facebook             Youtube

Contact disclaimer

KAMPEN 1937 – 1987 fotoboeken

Tijdens de World Press Photo expositie in de Kampen, van 8 februari. tot 2 maart, presenteert het SNS Historisch Centrum (het voormalige Frans Walkate Archief) zijn fotoboeken.

Het SNS Historisch Centrum beschikt over de grootste collectie foto’s met Kampen als onderwerp.  Het geheel beslaat een periode van ruim anderhalve eeuw. Van vrijwel alle fotografen die ooit in Kampen werkzaam waren, is werk vertegenwoordigd.

De foto's zijn gerangschikt op onderwerp en ondergebracht in fotoboeken, die door de bezoekers zelfstandig kunnen worden geraadpleegd.

De kerncollectie is de befaamde Frans Walkate serie uit 1937. Walkate liet hiervoor alle panden in de binnenstad van Kampen fotograferen. In 1987 is dit opnieuw gebeurd. Omdat de bebouwde omgeving voortdurend aan verandering onderhevig is, vormen deze foto's een unieke bron van informatie. Sommige gebouwen, bouwkundige details of bebouwingsfases zijn alleen in deze series vastgelegd. Of iemand nu geïnteresseerd is in bouwhistorie of informatie nodig heeft voor de verbouwing van zijn huis, de Walkate Serie is een onmisbare bron. Wij hebben deze serie voor u klaargelegd in de

Monumentale bestuurszaal van het voormalige Nutsspaarbankgebouw aan de Burgwal 43. U bent van harte uitgenodigd om deze unieke collectie eens te komen bekijken.


Het SNS Historisch Centrum is geopend op woensdag en donderdag middag van 14:00 tot 17:00


www.worldpressphotokampen.nl

WORLD PRESS PHOTO       KAMPEN

8 FEB - 2 MRT 2014