Previous (left) Next (right)

Affiche tentoonstelling

SNS Historisch Centrum

 Contact            Disclaimer             Facebook             Youtube

Contact disclaimer Next (right)

Christiaan Kuitwaard

Christiaan Kuitwaard (Sneek 1965) was van 1981 tot 1985 beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine. Vervolgens studeerde hij aan de kunstacademies van Groningen (1985 – 1986) en Kampen (1986 – 1991). Sindsdien exposeert hij regelmatig in binnen en buitenland. In 2015 nam hij deel aan tentoonstellingen in Museum de Fundatie, Zwolle en Museum Kranenburgh, Bergen.

De belangrijkste thema’s in het werk van Christiaan Kuitwaard (1965) zijn het stilleven en het landschap. De fijngeschilderde, sterk aan de realiteit gebonden figuraties doet zijn werk in de buurt komen van dat van Jan Mankes en Willem van Althuis. Observaties van bomen en boomgroepen in de bossen rond zijn woonplaats Oldeberkoop verwerkt hij in schilderijen waarin weerkaatsend licht zachte kleursluiers legt over de voorstellingen, de contouren van boomstammen voorzichtig aanzet en de voor- en achtergrond in elkaar laat vervloeien. In zijn werk is er dan ook voortdurend sprake van verschijnen en verdwijnen, tussen positief en negatief.


Collecties;

Fries Museum, Leeuwarden

Museum Belvèdére, Heerenveen

Drents Museum, Assen

Stedelijk Museum, Kampen

Stichting FB Oranjewoud

VUMC Amsterdam  

Ottema Kingma Stichting

Collectie van Hulten

AFI collectie, Leeuwarden

Collectie Manders

Collectie Isala

Collectie Tresoar

                                                                                                                      Museum Belvèdére, Heerenveen                                                                                                                               Drents Museum, Assen                                                                                                                                Stedelijk Museum, Kampen                                                                                                                                   Stichting FB Oranjewoud                                                                                                                                        VUMC Amsterdam                                                                                                                                                     Ottema Kingma Stichting                                                                                                                                         Collectie van Hulten                                                                                                                                                      AFI collectie, Leeuwarden                                                                                                                                   Collectie Manders                                                                                                                                          Collectie Isala                                                                                                                                                                   Collectie Tresoar


De tentoonstelling in het SNS Historisch Centrum, (Burgwal 43 Kampen), is te zien in de periode van 7 december tot c.a. eind  februari op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.


De tentoonstellingen in het SNS Historisch Centrum is geopend op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur- 17.00 uur.


De tentoonstelling is onderdeel van de kunstroute WegVanKunst in het weekend van 14 en 15 april en is dan geopend van 11:00 - 17:00 uur.


 Kop en schotel, Olieverf op doek op paneel, 30 x 30 cm.

Stoel,  olieverf op doek, 30 x 24 cm.

Hommage aan Gerrit van Houten,  olieverf op doek op paneel, 52 x 38,5 cm