Prenten


Kamper stadsplattegronden


Gravures


Topografie


Bouwtekeningen


BouwtekeningenGrafiek


Grafisch Atelier Kampen


Etsen


Previous (left)

Prenten - Bouwtekeningen - Grafiek

Next (right) SNS Historisch Centrum

SNS Historisch Centrum

 Contact            Disclaimer             Facebook             Youtube

Contact disclaimer

Stichting Grafisch Atelier Kampen

Het Frans Walkate Archief heeft een grote collectie werken in beheer van het Stichting Grafisch Atelier Kampen (GRAK), opgericht in 1983.


Het Grafisch Atelier vraagt aan kunstenaars die er werken om van elke prent die ze drukken een exemplaar af te staan voor het prentenarchief. Zo is er geleidelijk een fraaie collectie grafiek tot stand gekomen, die een goed beeld geeft van de kunstenaars die er hebben gewerkt en van de wijze waarop de grafische kunst in Kampen door de jaren heen werd beoefend. Ook bevat het archief voorbeelden van producten die in het atelier zijn vervaardigd, zoals kalenders, en van werk dat (door werkgroepleden) in opdracht is gemaakt. De collectie wordt jaarlijks aangevuld en geactualiseerd.


Het Grafisch Atelier Kampen heeft een goed geoutilleerde werkplaats waar de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars, die deze technieken beheersen, gebruik maken van de aanwezige faciliteiten. De ruime en sfeervolle werkplaatsen van het atelier zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnink in de binnenstad van Kampen.