Previous (left) Next (right)

Affiche tentoonstelling

SNS Historisch Centrum

 Contact            Disclaimer             Facebook             Youtube

Contact disclaimer Next (right)

Inez Koning - Grafiek

De tentoonstellingen in het SNS Historisch Centrum is geopend op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur- 17.00 uur.


De tentoonstelling is extra geopend tijdens het museumweekend van 13 en 14 april en is dan geopend van 11:00 - 17:00 uur.


 In het SNS Historisch Centrum is van 11 april t/m 23 mei 2019 op elke woensdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en tijdens het Museumweekend/WegVanKunst (13 en 14 april, tussen 11.00 en 17.00 uur) grafisch werk te zien van Inez Koning.

Inez Koning studeerde in 1995 af aan de afdeling illustratieve vormgeving van de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huijgens in Kampen. Na haar studie specialiseerde zij zich in de vrije grafiek. Ze bekwaamde zich vooral in het zeefdrukken en was tot 2013 als werkgroeplid betrokken bij de Stichting Grafisch Atelier Kampen (GRAK), waar ze onder meer workshops gaf en cursussen verzorgde. Ze drukt er nog steeds haar prenten.

Het werk van Inez Koning is vrijwel altijd gebaseerd op de directe waarneming, vooral van de nabije omgeving. Meestal legt ze haar indrukken eerst fotografisch vast. Die foto’s gebruikt ze als uitgangspunt voor haar grafische werk. Ze selecteert elementen eruit, deformeert die, maakt nieuwe uitsneden en hanteert een eigenzinnig kleurgebruik, waardoor het oorspronkelijke beeld een geheel eigen karakter krijgt. Vaak leidt dat tot een vorm van abstractie, maar de realiteit blijft altijd in meer of mindere mate aanwezig.

Haar zeefdrukken bestaan uit meerdere drukgangen, die uiterst zorgvuldig op elkaar worden afgestemd en daardoor de grenzen van de techniek verkennen. Door de gedetailleerde en zorgvuldige uitvoering heeft het werk een gevoelig, poëtisch karakter, met een heel eigen handschrift. Haar ambachtelijke, arbeidsintensieve werkwijze gedijt het best bij kleine, handzame formaten.

Inspiratie vindt zij ook in de talloze spullen die zij verzamelt. Voornamelijk werk in, van of op papier, zoals folders, brochures, verpakkingen, schriftjes, notities, plakboeken enzovoort. Zaken die voor een ander waardeloos zijn, of worden veronachtzaamd, herkent zij als bijzondere uitingsvormen. Speciaal voor de tentoonstelling is een kleine selectie gemaakt van deze voorwerpen.