Tentoonstellingen

 

Het SNS Historisch Centrum organiseert drie tot vijf tentoonstellingen per jaar. De onderwerpen lopen sterk uiteen, maar in de regel hebben ze een band met het gebouw of de collectie. Kampen en de regio, of de SNS Bank en haar acitiviteiten staan meestal centraal.

De tentoonstellingen in het SNS Historisch Centrum zijn gewoonlijk geopend op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur- 17.00 uur.

Het SNS Historisch Centrum is een goed bewaard spaarbankgebouw uit 1930. Door de bijzondere architectuur in de stijl van de Amsterdamse School is het aangewezen als Rijksmonument. Het interieur met zijn stemmige kleuren, houten lambriseringen, stenen schouwen, siertegels, smeedwerk en glas-in-lood, heeft een huiselijk, besloten karakter dat past bij de donkere wintermaanden. Aan de wanden van het gebouw hangen stillevens uit de collectie van het Centrum, met daarop wild, gevogelte, kazen en andere lekkernijen die de eetlust opwekken. Er zijn onder meer schilderijen te zien van de gebroeders Hein en Lucie van Dam van Isselt. .

De tentoonstelling in het SNS Historisch Centrum, (Burgwal 43 Kampen), is te zien op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Huidige tentoonstelling

SNS Historisch Archief.

 

De tentoonstellingen in het SNS Historisch Centrum is geopend op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur- 17.00 uur.

SNS Historisch Archief.

De historische archieven van de rechtsvoorgangers van de Volksbank N.V. vormen een rijke bron van informatie voor de geschiedenis van de SNS Bank en de bancaire geschiedenis van 1817 tot 1990 in het algemeen. Circa vijftien jaar geleden werden deze onbewerkte historisch archieven ondergebracht in de depots van het Frans Walkate Archief te Kampen. In 2000 heeft de toenmalige SNS Bank N.V. het Stadsarchief van Amsterdam opdracht gegeven deze waardevolle bedrijfsarchieven te inventariseren. Vervolgens zijn de bankarchieven verdeeld over diverse bewaarplaatsen zoals Rijks-, Stads- en Streekarchieven. Het resultaat is dat geïnteresseerden zoals medewerkers en onderzoekers een beroep kunnen gaan doen op de historische archieven van de Volksbank N.V.